torsdag 1 januari 2015

Skjuta saker framför sig

Att stjuta saker framför sig. Eller hur man säger :) man vet att man måste göra något, men man drar sig ändå för att göra saker, t.ex läxor.  Det är sjukt jobbigt, för när man sen vet att det bara är lite tid kvar så står man där och måste tokstressa igenom allt. Eller så tar man det lungt, säger jag ska klara det här och gör ett bra jobb. Men den perioden är fortfarande stressig. Man har oftast sig själv att skylla om man är sent ute med något. Men. Hur gör man då för att undvika det?

5 tips till dig som gärna skjuter saker framför sig. Vilket också jag kan vara bra på ;) 

* Planera ditt arbete, gör upp en plan för veckan så du inte gör allt på en dag, då kan du istället tänka igenom och kolla igenom det arbete du gjorde förra gången för att sen släppa det och gå vidare på nästa uppgift.

* Se till att pusha dig själv. Jag klarar det här! Punkt! Du kan bara göra ditt bästa eller hur?

* Sätt upp mål. Typ kl 16:00 ska jag vara färdig med det. Om du sen inte klarat målet eller är färdig i tid så har du förhoppningsvis gjort ditt bästa :)

* Morörter är alltid bra, alltså att du har något att se fram emot när du har gjort ditt arbete.

* Ställ krav på dig skälv men inte för höga. Det kan t.ex. vara att gå ut och få lite frisk luft innan du börjar med ditt arbete. Eller se till att du har ätit innan. Krav behöver inte vara prestationen av ditt arbete. Det kan vara att du mår bra och orkar göra arbeten bra. Det kravet kan du ställa på dig själv :)



Hoppas det hjälpte dig! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar